Fog-Blog

Meglepő válasz egy egyszerű kérdésre!

Egyik rendelésünkön egy utolsó éves óvodás kisfiú jött hozzánk az anyukájával, mivel egyik foga érzékeny volt. Járt már fogászaton, így nagy, riadt szemeiben láttam az aggodalmat a kezeléssel kapcsolatban. Bemutatkoztunk egymásnak, megkérdeztem, hány éves, mit szeret játszani, milyen napja volt mielőtt jöttek a rendelőbe, mit hozott nekem megmutatni a szájában, mikor szokott fogat mosni, segítenek-e neki a fogmosásban a szülei?  Nem volt bőbeszédű, okosan, szépen, de bizalmatlanul válaszolgatott a kérdésekre.

hogyan kell fogat mosni

Anyuka mesélte, hogy a fogmosással hadilábon állnak, mivel a fiúcska nem szeret fogat mosni. A „miért nem szereted a fogmosást” kérdésre a válasz nagyon meglepő és számomra elgondolkodtató volt. Azért nem szereti a fogmosást, mert unalmas és közben nem lehet sem játszani, sem beszélgetni és ráadásul minden nap legalább kétszer  meg kell ismételni. Hát igen, sok igazság van a dologban! Törtem a fejem, mivel lehetne izgalmasabbá tenni a folyamatot, mitől lenne játékosabb, vidámabb a fogápolás a gyerekek számára.

Eszembe jutott az elektromos fogkefék telefonos applikációja, amely tanít is és játékos is, létezik egy un. plakk festő tabletta, amelyet, ha fogmosás után elszopogat a gyermek, a fogakon maradó lepedéket megfesti (lilára, kékre, vagy rózsaszínre), és így lehet ellenőrizni a fogmosás hatékonyságát. Van egy vidám fogmosódal, amely pont 2 percig tart, azt hallgatva elröppen a fogmosási idő. Ha a szülőkkel együtt mossa a gyermek a fogait, lehet közben grimaszolni, a habbal játszani és nevetni a közös viccelődésen, bár szerintem nagyon kevés szülő van, aki ezt már kipróbálta. Van még valakinek ötlete, amit bevetett otthon a fogmosás megszerettetésért? Ki tudna mesélni erről? Szívesen vennénk a jó tanácsokat, amiket tovább tudnánk adni, hátha hasznos lenne más családoknál!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával