Fog-Blog

A magyar gyerekek fogai a legrosszabbak Európában?

Mi az oka, hogy a magyar gyerekek fogai a legrosszabbak Európában? Sokat törtem a fejem mit nem teszünk jól? A fogorvosok felelőssége ez az eredmény? Talán a szülőké? Hiszen az állam szinte teljes körű fogászati ellátást biztosít a gyerekeknek! Mégis a magyar 12 évesek fogazata a legrosszabb, ebben az életkorban csak alig nyolcaduknak van ép fogsora, általában háromnál több foguk hiányzik, lyukas, vagy tömött. Sajnos a felnőttkorban sem javul a helyzet, sőt inkább romlik. A 19 éveseknek már átlagban több, mint 5 foguk hiányzik, a 45 éveseknek már csaknem dupla ennyi tömött, szuvas vagy hiányzik sajnos. Az európai országok  többségében nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre, időben kezelik a fogakat, így nem ilyen drámai a helyzet, mint nálunk. A szuvas fogak látványa nem szép ezt látjuk, de egyebek mellett szájüregi-, emésztőszervi-, keringési megbetegedéseket is  okozhatnak.

A magyar gyerekek fogai

Mi lehet az ok és hogyan tudnánk javítani a helyzeten? Hol kezdjük a megelőzést és mikor? A gyerekek fogápolása, táplálkozása a szüleiken múlik, így első lépésnek a szülők hatékonyabb felvilágosítása lenne a feladat szerintem. Tudnak a szülők helyesen fogat mosni? Ismerik a szájápolás szabályait? Ők mindent megtesznek a saját és az apróságok egészséges fogaiért, helyes táplálkozásukért? Tudniuk kellene, hogy mikor és hogyan kell elkezdeni a gyerekeknél a fogápolást, milyen élelmiszereket kellene kerülni, mivel tesznek nagyon rosszat  a kicsi fogaknak, mikor kezdenek bújni az első rágófogak, amelyeket nem előz meg foghullás, mikor érdemes először felkeresni a csöppségekkel fogorvost!

Kedves szülők! Nagyon szívesen segítünk ezekben a dolgokban, kérdezzenek bátran, hozzák el csemetéiket egy beszélgetésre, barátkozásra a rendelőbe! A megelőzés olcsóbb, hatékonyabb  és fájdalommenetesebb, mint a gyógyítás! Azok az apróságok, akik már 2-3 éves korukban eljönnek hozzánk, megismerkednek a fogorvosi rendelő „hangulatával”, a „hangokkal”, a személyzettel, az eszközökkel, akikkel meg tudjuk ismertetni a fogápolás helyes elvégzését, sokkal kevesebb traumát szenvednek a későbbi életkorukban, tovább meg tudják őrizni fogaikat, nem lesz számukra misztikus a fogászati kezelés. Ugye, minden szülő szeretné, ha gyermeke fogai, ínye egészséges lenne? Szívesen eláruljuk a praktikákat, csak el kell hozni a lurkókat hozzánk már kicsi korukban!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával