Fog-Blog

Mi a baj a gyermekek által imádott kismotorokkal?

Ez a kis járgány sok apróság nagy kedvence! Imádnak vele száguldozni, szinte utol sem lehet őket érni olyan sebességgel hajtják apró lábaikkal. Nemcsak a fiúk, de még a lányok is átszellemült arccal, csillogó szemekkel repesztenek.


Szülőként mosolyogva és büszkén figyeljük milyen ügyesek vele, milyen gyorsan képesek vele menni, milyen boldogság sugárzik a kis orcájukról, ahogy két kis lábukat előre lendítve lökik a kis motort. Csak egy apró kavics, egy repedés a betonon, egy barackmag és már kész a baj! Repül máris előre a motor felett kisfiúnk, kislányunk, unokánk, üti meg a kis arcát, harapja el a száját, csorbul le a foga, vagy akár ki is esik a helyéről.

Sajnos nagyon sok fogbalesetnek okozója ez a szeretett játék, mivel a hátsó kerekei túl közel vannak egymáshoz, emiatt túl labilis, könnyen felborul. A nagy sebesség miatt gyermekünk landol előre és sérül a kis arca, szája, foga, horzsolja fel a térdét, kis pofiját. A lágyrész sérülések többnyire nyom nélkül gyógyulnak, a fogak sérülése már sokszor nehezen megoldható feladatokat adnak a szülőknek, nagyszülőknek és a fogorvosnak is.

A sérült tejfogakat nem lehet úgy kipótolni, mint a maradó fogakat. Az ütés miatt elhalhat a fog, elszíneződhet, elmozdulhat a helyéről, később lehet egy kis duzzanat az ínyén, amiből váladék ürülhet. A kiesett tejfogacska helyett nem lehet pótlást készíteni a helyére, hiszen az állcsontok még növekednek, így szegény gyerkőc a fogváltásig fogatlan lesz, sőt még a későbbi fogszabályozásra is szüksége lehet. Nehéz kérdés, hogy mit tegyen a szülő, nagyszülő, ha az apróság ilyen motorra vágyik? Felkészülni a balesetekre nem lehet, az ember azt gondolja, hogy az csak mással történhet meg. A sebességről nem lehet lebeszélni a kis lurkókat! Vegyem, ne vegyem? Ez itt a kérdés!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával