2020

Fog-Blog

Miért nélkülözhetetlen a kismamáknak a halolaj a terhesség és a szoptatás alatt?

Az Omega 3 telítetlen zsírsav, melyet a szervezet nem képes előállítani, de szüksége van rá a normál működéséhez. A születendő gyermek idegrendszere, hormonális rendszere, látásfejlődése mind függ attól, hogy a kismama szervezetében jelen vannak-e ezek a zsírok, különösen fontos a harmadik trimeszterben, amikor a magzat agya fejlődik. okosvitamin Ráadásul a magzat immunrendszerét is erősíti, megfigyelések szerint azok a csecsemők, akik az anyaméhben hozzájutottak megfelelő mennyiségű zsírsavhoz, ritkábban fáztak meg, gyorsabban gyógyultak fel a betegségből, ellenállóbbá váltak az allergiával szemben és nyugodtabb volt az alvásuk. Elsődleges Omega 3 forrás a hal, amelyben megtaláljuk a számunkra 2 legfontosabb elemet, az EPA-t (eikozapentaénsav) és a DHA-t, (dokozahexaénsav), de külső forrása lehet növényi is, mint a lenolaj, ami a leggazdagabb növényi forrás, csak az abban lévő alfa-linolénsavból (ALA ) a szervezet csak készíteni tudja a számunkra fontos telítetlen zsírsavat. Az átalakítás hatásfoka elég gyenge, ezért célszerű az EPA és a DHA mennyiséget közvetlenül pótolni. Másra jó az EPA és másra a DHA, ezek arányát érdemes figyelni a készítményeken. Miért fontos terhesség alatt és szoptatáskor a magas DHA tartalom? Az anya szervezetéből és az anyatejből felvett DHA hozzájárul a magzat és a csecsemő szemének és agyának megfelelő fejlődéséhez. Kutatások bizonyították, hogy a babák gondolkodási képességét a köldökzsinórvér DHA tartalma pozitívan befolyásolta. agident okosvitamin  Mit okozhat a telítetlen zsírsav hiánya a kismamákban a szülés után? A magzat minden fejlődéséhez szükséges anyagot „elvesz” a mamától, így a szülés után az anya szervezete Omega 3 telítetlen zsírsavban szegény lesz, aminek következménye, kutatások szerint, a szülés utáni depresszió, amelyet sokszor indokolatlannak talál a kismama környezete, pedig az ok az Omega 3 hiánya. Ezt a telítetlen zsírsavat étrend kiegészítéssel tudjuk csak a szervezetünkbe juttatni, mivel nagyon kevés halat fogyasztunk, de a halfogyasztással sajnos a nehézfém és dioxin terhelésünk is megnő. Ezért javasolt a halolaj készítmény fogyasztása, de nem mindegy annak EPA:DHA aránya és hogy milyen a tisztasága. A kapszulákba zárt Omega 3 sok átalakításon megy keresztül, sokszor már a hal a feldolgozás alatt avasodik, ezért érezzük a kapszulás készítmény elfogyasztása után a hal ízt, illetve szagot még a kapszula bevétele után is jó ideig. A tiszta halolaj szagmentes, nincs rossz íze, szívesen fogyasztják el még a csecsemők, a kisgyerekek is, akiknek korhatártól függetlenül adható és testi és szellemi fejlődésük igazolja az Omega 3 hasznos hatását. Többet szeretnél megtudni egy jó minőségű halolajról? Mit és mennyit javasolunk a kismamáknak, szoptató anyukáknak? Kérdezd rendelőnket erről a témáról is! Megéri!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!