2020

Fog-Blog

Mikor ajánlott feltétlenül a bölcsességfog eltávolítása?

1. Ha a fog elörése akadályozott, körülötte többször gyulladásos folyamat alakult ki, 2. Ha a páciensnél fogszabályozó kezelés szükséges és a fogív túl szűk, a bölcsességfog számára nincs elegendő hely, vagy félő, hogy az elvégzett fogszabályozás ellen dolgozik majd, 3. Ha a bölcsességfog előbújásakor nyomja az előtte lévő fogakat és azok helyzete veszélyben van, 4. Ha a fog rendellenes helyzete miatt nehezen tisztítható, nem fér hozzá a fogkefe / gyakrabban tapasztalható a felső fogaknál / 5. Ha a fog nem tört elő teljes terjedelmében, nem éri el a rágósíkot, az előző fog rágófelszínével szöget zár be , ebben az esetben még az előtte lévő rágófog egészségét is veszélyezteti, 6. Ha a fog lyukas, letöredezett, gyökérkezelésre lehet szüksége, 7. Ha a bölcsességfogak már előtörtek, látszólag minden rendben van velük, csak az állkapocsizület kattog, ropog, esetleg már fájdalmas is, 8. Ha a böcsességfog és az előtte lévő fog között mély „ tasak” van, 9. Ha rendszeresen fájdalmat okoz, ez a fájdalom sugárzik a fül felé, 10. Ha a szemben lévő bölcsességfog hiányzik és a fog „kinőtt” a helyéről és zavarja a rágást, illetve ráharap az ínyre, 11. Ha erősen mozog, fogínysorvadás van körülötte. bölcsességfog eltávolítása A bölcsességfogak miatt különböző megbetegedések alakulhatnak ki, amely folyamatokért elsősorban az alsó bölcsességfogak felelősek, a felsőknél ritkábban és enyhébb formában jelentkezhetnek rendellenességek. Leggyakrabban gyulladásos kórképek okai lehetnek, de károsíthatják a szomszédos fogakat, helyzetük lehet olyan mérékben rendellenes, hogy nem is tudnak előtörni, kialakulhat körülöttük cysta, de ritkábban akár daganat oka is lehet. A bölcsességfogak által kiváltott gyulladásos reakció részben a fog előtörésekor, vagy közvetlenül utána keletkezhet, ez lehet egyszeri, vagy akár többszöri jelenség is. Ha a gyulladás tartósan fennáll, további megbetegedések is kialakulhatnak.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!