2020

Fog-Blog

Mit tegyünk, ha kilyukadt gyermekünk tejfoga?

Ha minden erőfeszítésünk ellenére gyermekünk tejfoga kilyukad, feltétlenül el kell a kicsit vinni fogorvoshoz, mivel a tejfogak aprók, gyökérkamrájuk tág, így hamar fájdalmas kis arcot fogunk látni. Előnyben vannak azok a lurkók, akik már voltak fogászati rendelőben, ismerik a fogorvost, ültek a „liftezős” székben. Általában ezek a gyerkőcök nem félnek annyira, mint azok, akik csak panasz esetén keresik fel a rendelőt. A tejfogak kezelése nagyon fontos, nemcsak azért, hogy ne romoljon tovább, hanem azért is, mert ilyenkor fel lehet hívni a figyelmet a táplálkozási szokások esetleges megváltoztatására, a nem elég helyes fogápolásra, láthatja a fogorvos a harapási rendellenességeket, az ujjszopás által okozott nyitott harapást és még sok apró dolgot, amely a maradó fogak szuvasodását is megelőzheti. Szuvas tejfog Az első fogak szuvasodása esetén nem készítünk tömést, csupán a szuvas rész elcsiszolásával teremtünk tisztítható felületet, ahol már nem romlik tovább a fog. A hátsó rágófogakat már töméssel kell ellátni, ezek kivitelezése sok türelmet igényel, a kisebb lyukaknál szinte fájdalommentesen lehet az üreget elkészíteni, a mélyebb lyukaknál már érdemes érzéstelenítést alkalmazni, amely kivitelezése nehéz feladata a fogorvosnak. A szülők abban tudnak segíteni, ha nem mesélnek riasztó történeteket gyermeküknek, próbálják felkészíteni a várható kezelésre az apróságokat. Érdemes igazat mondani, hogy ne érezzék a gyerekek becsapva magukat. Igenis a kezelés nem egyszerű, bizony néha egy kicsit fáj is. Ha van rá lehetőség vigyék el már az első fogak megjelenésétől gyermeküket fogorvoshoz, ültessék be a fogorvosi székbe, hogy érezhessék a jellegzetes „fogászati” szagokat, illatokat, hangokat. Sokszor előfordul, hogy az első kezelés nem jár sikerrel, de nem szabad erőszakosan fellépni ilyen esetben sem, inkább érdemes újra próbálkozni. Hiszem, hogy türelemmel elérhető a gyermek együtt működése és ezzel a kezelés sikere.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!