2020

Fog-Blog

Bújik a pici foga, nyűgös, sír, mit tehetek?

Vannak szerencsés kisbabák, akik egy kis nyafogással könnyedén túljutnak a fogáttörés kellemetlenségein, sokuk számára azonban ez az esemény rengeteg kényelmetlenséggel, fájdalommal jár. Az édesanyák ilyenkor mindent megtennének, csakhogy enyhítsék kicsinyük fájdalmát, felszárítsák könnyeiket. Léteznek egyszerű módszerek, melyek ilyenkor segítségül szolgálnak, a fogzó babát megnyugtathatja, ha harapdálhat, rághat valamit, ha a mama megszoptatja, ínyét dörzsölgeti. A patikákban kaphatók olyan szerek, melyek segítenek ezt a nehéz időszakot átvészelni, csökkentik a pici fájdalmát, puhítják az ínyt, nyugtató hatásúak. Ezek alkalmazásával a fogzás egy kicsit könnyebb lesz és az apróság nyűgössége is csökken. Fogzás Az egyik legrégebbi fogínygél a Dentinox, amely a gyermekek számára megfelelő alacsony dózisban fájdalommentessé teszi a fogáttörést. Hatóanyaga a növényi eredetű, kamilla tinktúra, tartalmaz még helyi érzéstelenítőt, lidokaint és étert, de nem tartalmaz tartósítószert, színezéket, illatanyagot és cukormentes. 3-4 hónapos kór alatt nem ajánlott, mivel az alkotórészeivel szemben lehet túlérzékenység. A fogáttörésnél egy borsónyi mennyiséget tiszta kézzel, vagy fültisztító pálcikával kell a fogínyre felvinni és finoman bedörzsölni naponta 2-3-szor étkezések után, elalvás előtt. Valamennyi tejfog és később a maradó őrlőfogak áttörésénél is alkalmazható. Kapható még a Dologél nevű ínymasszázsgél, amelyet növényi kivonatokból fejlesztettek ki, a kamillavirág puhít és vérbőséget csökkent, a valerianagyökér nyugtató hatású, a propolisz pedig fájdalomcsillapító hatással bír. Az íny bedörzsölése szükség szerint naponta többször is ismételhető, alkalmazható csecsemőknél fogáttöréskor, de a család minden tagja használhatja életkortól függetlenül a szájnyálkahártya sérülése esetén. A Gengigel Baby formula 0-6 éves kor között használható szer a fogzási problémák enyhítésére, hialuronsavat tartalmaz, amely természetes összetevője a fogágy szöveteinek, a nyálkahártyának, anyatej/vanilia íze a gyermekek számára lett kitalálva. Tartósítószert, alkoholt, színezőanyagot, cukrot nem tartalmaz, de édes, édesítőszere a Xilitol, így cukorbetegek is használhatják. A fájdalmas ínyt naponta 3-5-ször kell bedörzsölni a tünetek megszűnéséig. Az alkotórészek iránti érzékenység esetén a szer nem alkalmazható. A fogzás alatt a kisbabák nagyon nyáladzanak, ezért sok folyadékot veszítenek, fontos, az elveszített folyadék pótlása szoptatással, itatással.  

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!