2020

Fog-Blog

Gondolnád, hogy a fejfájásod a fogaid okozzák?

Az állkapocsízület a test leggyakrabban használt ízülete. Amikor rágunk, beszélünk, nyelünk, mindig mozog, mozgását úgy érezhetjük, ha kézujjunkat a füleink elé helyezzük és a szánkat teljesen kinyitjuk és becsukjuk. Megbetegedése eleinte kisebb, majd egyre fokozódó fájdalommal jár, melyet sokszor nem is kezeltetnek az érintettek. Okai lehetnek szabálytalanul álló, vagy hiányzó fogak, rossz harapási forma, helytelen fogszabályozás vagy nem megfelelő fogászati beavatkozás. Gyermekkortól fennálló rossz nyelési szokás, fogcsikorgatás, szájlégzés is előidézheti, hiszen ezek az izmok funkcióját befolyásolják. Az állkapocs növekedési zavara a felső és az alsó állkapocs hibás illeszkedéséhez vezethet. Sérülések, esés, baleset, vagy degeneratív betegségek is okozhatják az állkapocsízület megbetegedését. Fejfájás Tünetei lehetnek a fejfájás, a fül-, az arc- és a nyak fájdalmai, gyakran nehéz a száj nyitása, vagy összecsukása, kattogást hallunk rágás, ásítás közben. Gyakori tünet, hogy az egyik oldali ízület fájdalmasabb, mint a másik oldali. Kezelése a megbetegedés okától és súlyosságától függetlenül fontos feladat, célja az állkapocsízületre ható nyomás enyhítése, az izmok feszülésének csökkentése, a fogszorítás és csikorgatás hatásainak mérséklése. A kezelés történhet sínnel, fizikoterápiával, stresszoldással, a hiányzó fogak pótlásával, fogszabályozással. A gyógyítás sajnos nem gyors folyamat, de a korai felismerés és kezelés esetén könnyebben érhető el jó eredmény a fájdalmak megszüntetésében és elkerülhető a maradandó elváltozás.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!