2020

Fog-Blog

Tejfog és a fogmosás

Szülők számára izgalmas az a nap, amikor megpillantják picurkájuk ínyéből előbújó kis fehér gyöngyöcskét, vagy gyöngyöcskéket, melyeket még 18 db további tejfog követ. A legtöbb apróságnál az első tejfog, kb. 6 hónapos korban jelenik meg, leggyakrabban egy kis duzzanat előzi meg az áttörését az alsó állcsont közepétől jobbra és balra, ezeket a felső középső metszők megjelenése követi. Már ekkor fontos ezen fogak tisztítása, nem fontos a fogkrém használata, csak maga a bevizesített puha sörtéjű fogkefe. Ebben a korban még csak a Nenedent nevű fogkrém alkalmas a kis fogak ápolására, hisz ilyenkor az apróságok még megeszik a fogkrémet. A legfontosabb maga a fogmosási „rituále”, hogy nem szabad lefeküdni fogmosás nélkül. A metszőket az oldalsó rágófogak megjelenése követi, amelyet a kisbaba már rágásra használ. Ekkor már mindenféle rágcsálni valót be kell iktatni az étrendjébe, sárgarépát, karalábét, káposzta torzsát, de kerülni kell a cukrozott italokat, édességeket. A sima víz is kiváló szomjóltó. A következő a hegyes szemfog megjelenése, majd végül a legutolsó rágófogak is előkerülnek. 6 éves kor körül, az utolsó tejfog mögött jelenik meg az első felnőtt rágófog, amelyet nem előz meg foghullás, így sok szülő még azt gondolja, hogy nem kell vele különösebben foglalkozni, hiszen úgyis kihullik. A maradandó fogak nem minden esetben bújnak ki közvetlenül a tejfog kiesése után, így gyakran találkozunk az imádnivaló foghíjas mosollyal.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!