2020

Fog-Blog

Mi a fogkő?

A fogkő kemény, a foghoz, vagy fogművekhez erősen tapadó anyag, amely kialakulásához 4 dolog szükséges: 1. fog, fogmű 2. anorganikus anyag pl.: calcium (ami főleg a nyálunkban található) 3. baktérium 4. táplálék Ha ezek közül bármelyik hiányzik, a fogkő nem tud kialakulni! Ha szerencsések vagyunk és fog található a szánkban, ezeket nem érdemes a fogkő miatt eltávolitani. Calcium főleg a nyálunkban található, így ezt esetleg sok folyadék bevitellel higítani tudjuk, de a megszuntetésére képtelenek vagyunk. A baktériumok is jelen vannak a szánkban, így az egyetlen amit meg tudunk szüntetni, méghozzá megfelelő fogmosással, az a táplálék!! Miért szükséges a fogkő eltávolítása ha már kialakult? A fogkő ideális körülményeket biztosít a baktériumoknak, amely miatt a szervezet védekezni probál. Ez gyulladásos folyamatban nyilvanul meg. A gyulladás azonban ha hosszú ideig fent áll, a keletkezett anyagok elkezdik lebontani a fogágyat és emiatt a fog meglazulhat, akár el is veszíthetjük. A gyönyörű, egészséges mosoly érdekében javasoljuk, hogy már a gyermekeknél figyeljünk a helyes fogápolasra, mivel már gyermekkorban is jelentkezhet fogkő!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!