2020

Fog-Blog

Mik azok a tasakok a fogak között és a fogak körül?

A fogak között és körül a nem megfelelő tisztítás, vagy a már kialakult szuvasodás, vagy a fogkőképződés miatt felszaporodó kórokozók fogínygyulladást okoznak, amely következményeként az íny alatti csont pusztulása is bekövetkezhet. Ha a fogíny megmarad eredeti magasságában, miközben alatta csontveszteség keletkezik, olyan láthatatlan rés alakulhat ki, ahová fogkefe sörtéje nem jut el, a baktériumok felszaporodnak, az íny vérezhet, fájdalmas lehet, az íny alatt a csont is sérülhet, amely a fogínysorvadás alapja lehet. Ezeket a területeket nevezzük tasakoknak. A fog és a fogíny közötti rés normál esetben 2-3 mm mély, fogágybetegség esetén ez a rés 4-5 mm-re vagy ennél nagyobbra is megnőhet, amely már a fog rögzítettségét veszélyezteti. Minél mélyebb a tasak, annál nehezebb megállítani a folyamatot, ezért fontos a fogágybetegség korai felismerése, megelőzése és korai stádiumban a gyógyítása. A fogközök tisztításához használjunk fogköztisztító kefét, amely kiegészíti a fogkefével történő fogmosást a hozzá nem férhető területeken is. A fogínyzuhany használata ront a helyzeten, a kórokozókat még mélyebbre préselheti, ezért használata nem ajánlott.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!