Fog-Blog

Mik azok a tasakok a fogak között és a fogak körül?

A fogak között és körül a nem megfelelő tisztítás, vagy a már kialakult szuvasodás, vagy a fogkőképződés miatt felszaporodó kórokozók fogínygyulladást okoznak, amely következményeként az íny alatti csont pusztulása is bekövetkezhet.

Ha a fogíny megmarad eredeti magasságában, miközben alatta csontveszteség keletkezik, olyan láthatatlan rés alakulhat ki, ahová fogkefe sörtéje nem jut el, a baktériumok felszaporodnak, az íny vérezhet, fájdalmas lehet, az íny alatt a csont is sérülhet, amely a fogínysorvadás alapja lehet. Ezeket a területeket nevezzük tasakoknak.

A fog és a fogíny közötti rés normál esetben 2-3 mm mély, fogágybetegség esetén ez a rés 4-5 mm-re vagy ennél nagyobbra is megnőhet, amely már a fog rögzítettségét veszélyezteti. Minél mélyebb a tasak, annál nehezebb megállítani a folyamatot, ezért fontos a fogágybetegség korai felismerése, megelőzése és korai stádiumban a gyógyítása.

A fogközök tisztításához használjunk fogköztisztító kefét, amely kiegészíti a fogkefével történő fogmosást a hozzá nem férhető területeken is. A fogínyzuhany használata ront a helyzeten, a kórokozókat még mélyebbre préselheti, ezért használata nem ajánlott.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával