2020

Fog-Blog

Mik azok a fogköztisztító (interdentális) kefék és hol használjuk őket?

A fogköztisztító kefék olyan kis körkörös fogkefék, amelyek az üvegmosó kefére hasonlítanak és a fogak közötti, nehezen hozzáférhető területek tisztítására alkalmasak. A fogmosás kiegészítésére szolgálnak azokon a fogak közötti felületeken, ahová a kézi, vagy gépi fogkefe sörtéje nem ér el. Különösen a rágófogak között hasznosak, ahol a szomszédos fogak szorosan állnak, az egymáshoz simuló felszínek között megmaradó lepedék szuvasodást okozhatna. Különböző méretben kaphatók, a rések nagyságától függően javasolja a fogorvos, vagy a dentálhigiénikus a méretet. Fogszabályozót viselőknél is ajánlott a felragasztott készülék gondos tisztításához. Nem helyettesíthető fogselyemmel a rágófogaknál, mivel a fogak egymás felé néző felszínén középen van egy kis behúzódás, amelyen a fogselyem átsiklik a lepedéket otthagyva. Bár a fogak közötti részek a fogfelszínek kevesebb, mint felét teszik ki, mégis ezeken a részeken keletkezik a szuvasodások 80 %-a. A problémák gyakran sokáig rejtve maradnak a szabad szem elől, a korai szuvasodás csak RTG felvétellel látható ezeken a területeken. Mire szabad szemmel is láthatóvá válik, gyakran már csak gyökérkezeléssel menthető meg a fog. A fogközök tisztítása nemcsak a két fog közötti szuvasodás esélyét csökkenti, de mérsékli a fogak közötti ínygyulladás, csontpusztulás esélyét is.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!