Fog-Blog

Mik azok a fogköztisztító (interdentális) kefék és hol használjuk őket?

A fogköztisztító kefék olyan kis körkörös fogkefék, amelyek az üvegmosó kefére hasonlítanak és a fogak közötti, nehezen hozzáférhető területek tisztítására alkalmasak. A fogmosás kiegészítésére szolgálnak azokon a fogak közötti felületeken, ahová a kézi, vagy gépi fogkefe sörtéje nem ér el.

Különösen a rágófogak között hasznosak, ahol a szomszédos fogak szorosan állnak, az egymáshoz simuló felszínek között megmaradó lepedék szuvasodást okozhatna. Különböző méretben kaphatók, a rések nagyságától függően javasolja a fogorvos, vagy a dentálhigiénikus a méretet.

Fogszabályozót viselőknél is ajánlott a felragasztott készülék gondos tisztításához. Nem helyettesíthető fogselyemmel a rágófogaknál, mivel a fogak egymás felé néző felszínén középen van egy kis behúzódás, amelyen a fogselyem átsiklik a lepedéket otthagyva.

Bár a fogak közötti részek a fogfelszínek kevesebb, mint felét teszik ki, mégis ezeken a részeken keletkezik a szuvasodások 80 %-a. A problémák gyakran sokáig rejtve maradnak a szabad szem elől, a korai szuvasodás csak RTG felvétellel látható ezeken a területeken. Mire szabad szemmel is láthatóvá válik, gyakran már csak gyökérkezeléssel menthető meg a fog.

A fogközök tisztítása nemcsak a két fog közötti szuvasodás esélyét csökkenti, de mérsékli a fogak közötti ínygyulladás, csontpusztulás esélyét is.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával